Velodrom Studio

Eixample, Barcelona | 2014

AUTORazorín del río arquitectura
CLIENTVelodrom Studio
DATA2014
CATEGORIAInteriorisme, Reforma, Retail

Menys és més

Adequació i disseny, en poc més de dos mesos, de local en planta baixa per a la seva conversió en “boutique” ciclista, taller de bicicletes, espai de biomecànica i zona social per a la nova seu de Velodrom Studio, lloc de referència per als aficionats al ciclisme a Barcelona.

El local es trobava en bones condicions, però va caldre enderrocar algunes particions i retirar mampares existents.

L’autèntic protagonista del projecte va ser el disseny del mobiliari; aquest havia d’aportar caràcter, lleugeresa i polivalència a l’espai. D’inspiració clarament arquitectònica, es va recórrer a materials austers, durs, industrials, com els rodons corrugats d’acer per conformar la seva estructura, i a taulons de fusta OSB. El disseny de les unions soldades (fent que els eixos dels rodons no coincideixin entre ells sinó que són passants) possibilita que es pugui penjar penjadors dels mateixos i apilar objectes en els taulons, tot alhora.

Es van dissenyar dos tipus de moble que van colonitzar tot l’espai; un d’ells, depenent de la seva col·locació (vertical o horitzontal) donaven diferents possibilitats, sent a més, reversibles i extremadament flexibles.

L’altre, com a taula-mostrador, variant la seva altura lleument depenent del seu propòsit concret.

Les eines 3D (modelat i render) van ser molt útils per anar imaginant tant el disseny del mobiliari en si, com la conjunció del mateix en l’espai, el disseny d’il·luminació, pintura, vinils, etc …